

Delikatna kawa brazylijska z wyczuwalna nutą cynamonu oraz słodyczy.
Po oryginalny, prawdziwy smak kawy warto udać się do źródeł tego szlachetnego napoju. Ziarna uprawiane w regionie Sidamo, w południowej części Etiopii, w pobliżu jeziora Abaya to właśnie światowa kolebka kawy. Region słynie z najwyższej jakości ziaren, co wynika z klimatu i ze specyficznej mozaiki występujących tu gleb wulkanicznych i osadowych. Wielkość upraw jest bardzo mała i przynosi plony w wysokości zaledwie 500 kg z hektara. Z uwagi na ukształtowanie terenu nie dotarła tu mechanizacja, a ziarna zbierane są wyłącznie ręcznie. Kawa z Sidamo charakteryzuje się wyrazistym cytrusowo-kwiatowym aromatem. W smaku wyczuwalne są przyjemne ziołowe nuty z posmakiem cytrusów i mlecznej czekolady. Gładkie „body” z optymalną kwasowością. Cesarzowa wśród kaw.
Delikatna kawa brazylijska z wyczuwalna nutą cynamonu oraz słodyczy.
Delikatna kawa kolumbijska, karmelowa słodycz z nutą owoców leśnych i czekoladowym finiszem.
Zdaniem wielu znawców to najlepsza peruwiańska arabica. Kawa delikatna i bardzo dobrze zbalansowana z wyczuwalnymi nutami orzechów, czekolady i słodkich cytrusów.
Kompozycja pięciu szlachetnych odmian arabiki pochodzących z trzech kontynentów. Kawa o nieco podwyższonej kwasowości i aromacie przywołującym smak owoców leśnych, cytrusów oraz kakao.
Kawa o niskiej kwasowości, gęstej kremie oraz wyczuwalnych nutach czekolady i kakao. Idealna do przyrządzania espresso i kaw mlecznych.
Kawa o niskiej kwasowości, gęstej kremie oraz wyczuwalnych nutach czekolady i kakao. Idealna do przyrządzania espresso i kaw mlecznych.
Kawa o subtelnej kwasowości, gęstej kremie oraz wyczuwalnych nutach czekolady i kakao. Wprost stworzona do przyrządzania espresso i kaw mlecznych.
Sięgnij po kuszącą kompozycję wyselekcjonowanych ziaren arabiki oraz robusty w klasycznej proporcji 70/30.